Pizza

Norre Port

Pizzameny

Nu Har Vi En Nyhet I HALMSTAD Kombinera Ihop Eran Egna Italienska Stenugnsbakade Pizza Med Valfria Ingredienser Från Menyn

Pizzans historia

Och Norre Port

Ordet ”PIZZA” tillkom under medeltiden för att beskriva både salta & söta pajer som blivit alltmer populära hos den italienska aristokratin och det härstammar förmodligen från latinets PIECA som romarna använde för brödets brända delar.

Under 1700 & 1800-talet ryktades det att Neapel hade de bästa pizzorna i världen och från början var det vandrande gatuförsäljare med ugnar på huvudet – som först bakade pizzor. Den första pizzerian ”ANTICA PIZZERIA PORT ÀLBA” öppnades år 1830 och är fortfarande i bruk på Via Port Alba 18 i Neapel.

År 1889 bakade Rafaela Esposito från pizzeria Di Pietro e Basta Cosi (nuvarande BRANDI) i huvudsak åt kung UMBERTO I och drottning MARGARITHA. För att göra pizzan mer patriotisk, så använde Esposito röd tomatsås, vit mozzarella ost och färska tomater som pålägg. Drottningen blev mycket förstjust i just denna pizza som sedermera kallades för MARGARITHA och är numera internationell standard hos alla pizzerior.

Det vi vet är att den svenska pizzan kom lite på smyg redan på 50-talet då en Västeråsrestaurang serverade pizza till dom hundratals italienska arbetes immigranter som kom till ASEA. Sen fick Svenskarna lov att vänta ända till 1968 för nästa ”pizzeria” då Östermalsrestaurangen Östergök började servera pizza.

Detta blev en succé och sakta men säkert spred sig pizzeriorna runt om i Stockholm.

Pizza har idag blivit en självklar del av den svenska matkulturen och är mycket omtyckt av alla generationer gammal som ung. Vid de flesta tillfällen har pizzan blivit favoriten vid t.ex.kalas, middagen, lunchen & på jobbet eller varför inte hemma framför TV`n under ett bra program.

Många människor idag vill också känna den goda gemenskapen med andra människor på restauranger.

Känna lukten av nygräddad stenugns bakad pizza i en trevlig atmosfär, eller varför inte i en mer internationell miljö ute på en mysig uteservering.

Hos oss kan ni uppfylla allt detta tillsammans med någon ni vill uppvakta.

Välj någon av våra goda pizzor från menyn serverat tillsammans med ett glas öl, vin eller något alkoholfritt alternativ, så lovar vi att ni kommer älska det.

Vi på Norre Port är inga italienare, men vi lovar er att vi bakar pizzorna med kärlek och omsorg så dem smakar minst lika bra eller till och med bättre än om en italienare hade bakat dem åt er.

Våra gäster brukar fråga oss-

Vad är hemligheten bakom den underbara smakuppleve på era pizzor?
Svaret är – innan vi bakar pizzorna åt er kära gäster så doppar vi våra fingrar i honung.

Här hos oss har vi valt att ha dem finaste råvarorna endast för att ni som våra kära gäster ska få en oförglömlig pizza smakupplevelse och återkomma till oss nästa gång ni tänker att ni vill ut och äta en god pizza.

Vi kämpar varje dag efter att få ha den bästa kvalitén på våra pizzor.
Vi är inte ute efter några kvantiteter som på andra pizzerior utan vi satsar på kvalitén